Plasticvrij pepermunt in je horecazaak: 5 redenen om te starten!

Waar je voorheen nog gewoon plastic verpakte pepermunt in een glazen pot op de bar kon zetten, kan dat nu niet meer zonder de nodige bezwaren. Zo zorgt de nieuwe plasticwet ervoor dat je gaat betalen voor de hoeveelheid verpakt plastic die om de meeste horeca pepermuntjes zit. En daarnaast draagt een standaard pepermunt ook niet meer bij aan de gastbeleving die verwacht wordt vanuit de gemiddelde horeca bezoeker. Kortom: het is tijd om het pepermuntjes-beleid in je horecazaak eens onder handen te nemen. Uiteindelijk zit een succesvolle zaak hem namelijk óók in de details. In deze blog verschillende redenen om te kiezen voor plasticvrij pepermunt – wat ook nog eens bijdraagt aan de gastbeleving & branding!

1. Minder kosten bij plasticvrij pepermunten in de horeca

De nieuwe plasticwet gaat ervoor zorgen dat er extra kosten verbonden zitten aan het aanbieden van pepermunt in plastic. Het is echter wel hygiënisch om verpakte pepermunt aan te kunnen bieden, zodat niet iedereen hem al aangeraakt heeft voor je gasten de pepermunt eten. Daar komt dus de 100% papieren verpakking om de hoek kijken. Een papieren verpakking is zowel hygiënisch als milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper omdat je er geen plastic toeslag voor betaalt. Bovendien bestaat er bij papieren verpakkingen ook de mogelijkheid om hem te personaliseren of bedrukken. Benieuwd naar de horeca pepermunten in papieren verpakking (die overigens vaak sowieso al goedkoper zijn dan de varianten uit de groothandel)? Neem dan contact op met Frisj!

Plasticvrij pepermunt

2. Mond tot mond reclame

Gasten die onder de indruk zijn van de presentatie van je pepermunt zullen sneller geneigd zijn er iets over te vertellen tegen hun omgeving. Een plasticvrije presentatie – en dus een milieubewuste keuze – wordt áltijd gewaardeerd door je gasten. Als daarnaast ook de presentatie an sich nog mooi is, dan is het plaatje al snel compleet en kun je genieten van wat extra en gratis mond tot mond reclame voor jouw horecazaak.

3. Plasticvrij pepermunt: een smaakvolle verrassing

Een pepermuntje is een pepermuntje toch? Nou als je het ons vraagt is de ene pepermunt de andere niet. Een bijzonder lekkere pepermunt zorgt ervoor dat je gasten nog een extra keer verrast worden voordat ze weggaan. Houd daarom ook zeker rekening met de smaak voordat je kiest welke pepermunten er in je horecazaak komen! En laat het nou net zo zijn dat de meeste in plastic verpakte pepermunten niet noodzakelijk uitblinken in smaak.

4. Call to action bij de pepermuntjes

Het eten van een pepermunt is bijna altijd een van de laatste momenten die de gast in een horecazaak doorbrengt. En daarom bij uitstek het moment om het bezoek nog meer memorabel te maken. Met andere woorden: die pot in plastic verpakte pepermuntjes op de bar is in feite een gemiste kans. Er zijn verschillende manieren om een call to action te verwerken op of bij de pepermunten. Zo kun je de papieren verpakkingen van de pepermunten van Frisj bijvoorbeeld bedrukken met je eigen logo. Of je kunt een rekeningplank of rekeningkistje gebruiken met onverpakt pepermunt met een QR-code naar je review pagina. Of je kunt vrijblijvend een keer sparren over de mogelijkheden die jou het meeste aanspreken. Neem daarvoor contact op met Frisj!

Plasticvrij pepermunt

5. Positieve branding

Je laat met plasticvrij pepermunt zien als bedrijf dat je de milieubewuste keuzes aanmoedigt in je bedrijfsvoering, dat je je zaak op tijd toekomstbestendig aan het maken bent en dat je mee wil denken in de maatschappij. Dat kan niet anders dan dat het bijdraagt aan je positieve branding!

Kortom, meer dan voldoende redenen om voor de plasticvrije pepermuntjes te kiezen in je horecazaak. Niet alleen vanwege het milieu, maar ook vanwege de kosten, de gastbeleving en de positieve branding die het met zich meebrengt. Frisj Mints heeft allerlei mogelijkheden voor pepermuntjes in je horecazaak. Bekijk de website van Frisj voor meer informatie en je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen bij interesse of vragen!

Afrekenen met een frisse beleving

Wil jij je gasten bij het afrekenen iets speciaals bieden? Een extra beleving na alle beleving die je als ondernemer al biedt? Maak dan gebruik van de Frisj afrekenplanken en maak elk afrekenmoment uniek.

Gerelateerde blogs